Pagina principală Matematică distractivă
 

Matematica distractivă

1. O problemă cu nuci de cocos PDF Imprimare Email

Trei marinari şi o maimuţă naufragiază pe o insulă... şi găsesc o grămadă de nuci de cocos; primul ia jumătate din numărul de nuci găsite plus o jumătate de nucă; al doilea jumătate din numărul de nuci rămase plus o jumătate de nucă, iar al treilea, evident, jumătate din numărul de nuci rămase plus o jumătate de nucă.
Mai rămîne o nucă pentru maimuţă. Cîte nuci erau ?

 
2. Întrecerea forestierilor PDF Imprimare Email
La faza judeţeană a concursului pentru cel mai bun muncitor forestier, s-au prezentat în faţa juriului doi lucrători. Fiecare a primit câte un buştean la fel de mare, pe care trebuia să-l taie în 20 de bucăţi cu ajutorul unui ferăstrău mecanic. S-a dat startul şi...
Primul a tăiat buşteanul în 100 de secunde, iar al doilea a avut nevoie de 5 secunde pentru fiecare tăietură.
Cine a câştigat întrecerea ?
 
3. Ogarul şi vulpea PDF Imprimare Email

Un ogar urmăreşte o vulpe, care este la o distanţă de 60 de sărituri înaintea lui. Vulpea, mai iute de picior, face 9 sărituri în timp ce ogarul face 6.
În schimb, 3 sărituri ale ogarului fac cât 7 ale vulpii. Peste câte sărituri ale ogarului va fi ajunsă vulpea ?

 
4. Alune, cireşe şi altele PDF Imprimare Email

Un elev este de două ori mai vârstnic decât sora lui. Ea are de trei ori mai multe cireşe decât are el alune. Dacă înmulţim numărul ce reprezintă vârsta elevului cu numărul cireşelor obţinem 510. Ce vârstă are sora elevului şi câte alune are el ?

 
5. Înmulţirea vîrstelor PDF Imprimare Email

Patru fraţi au vîrsta de... Dar tocmai acest lucru sînteţ dumneavoastră  solicitaţi să-l aflaţi. Un detaliu : înmulţind vîrstele lor (reprezentate prin cifre întregi) obţineţi 21.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL